• Wandeling naar de boomgrens.

  4 juli 2024

  NIEUW!

  Uitgave met 25 werken: Wandeling naar de boomgrens

  Bij wandelingen en verblijf in de natuur van Nederland en Zwitserland heb ik door de jaren heen ter plaatse tekeningen en kleine schilderijen gemaakt. Deze vormden, naast de herinneringsbeelden de bron voor grote schilderijen op atelier.
  Ik heb een boek gemaakt waarin een selctie vanwerken is opgenomen van gemaakt zodat je zelf als het ware de wandeling kan maken tot over de boomgrens. Bij sommige werken is de compositie vanuit de originele tekening overgenomen. Dan staat de locatie erbij. De meesten schilderijen zijn echter een vrije compositie.
  Alle schilderijen zijn in olieverf.

  Lees meer >> | 10 keer bekeken

 • nationale keramiekprijs 2023

  29 januari 2024

  Afgelopen zaterdag 27 januari werd de expositie van de finalisten van de Nationale Keramiekprijs geopend en mijn werk stond er bij!

  Bij deze drukbezochte opening in EM studioGallery in Amsterdam werd de winnaar bekend gemaakt.

  Alle finalisten zouden eigenlijk op nummer één gezet kunnen zijn omdat het moeilijk is om zoveel verschillende technieken en uitdrukkingen in keramiek met elkaar te laten wedijveren.

  Van iedere deelnemer werd het juryrapport voorgelezen. Daaruit bleek wel dat er met veel aandacht was gekeken en dat resulteerde in een goed verwoord rapport.

  Lees meer >> | 79 keer bekeken

 • Nieuwe Veluwe

  16 december 2023

  foto Hans Dijkstra (Nieuwe veluwe)

  Afgelopen herfst kreeg ik atelierbezoek van Inez van der Spek, schrijver bij het kwartaalblad 'Nieuwe Veluwe'. Dat is een heel mooi vormgegeven kwartaalblad voor kunst en natuur rondom de Veluwe. Ze kwam voor een interview met mij.

  Ik ken dit blad al langer en heb een abonnement genomen omdat het zo precies mijn interesseveld bestrijkt: De natuur en de Kunst.

  Lees meer >> | 258 keer bekeken

 • Veldwerk

  28 oktober 2023

  Schilderen in Val Sinestra oktober 2023

  Ook dit jaar ging ik weer met schilders naar Zwitserland om buiten te schilderen.
  Dikke trui aan en op pad met de ezels. Helaas niet die kunnen lopen en dragen, dus dat deden we zelf. Een mooie wandeling naar ons plekje van die dag.

  Heerlijk om in dit landschap te zijn, de geuren, de geluiden van de beek en de rust. Genoeg uitzichten en onderwerpen om te kiezen.
  Wanneer ik zeg dat ik in de herfst buiten ga schilderen in Zwitserland is men verbaasd dat dat kan vanwege het weer. Maar het was prima! Zonnetje erbij, een wolkje, ja dat verandende licht is prachtig, maar voor ons een hele uitdaging!

  Lees meer >> | 392 keer bekeken

 • 'En plein air' in Unter Engadin

  25 oktober 2022

  Schilderreis in oktober 2022

  We zijn net terug van een fantastische week: Een hele week buiten schilderen!  In Engadin Zwitserland vanuit hotel Val Sinestra. Wat een inspiratie en wat een gedrevenheid bij de schilders. Korte wandelingetjes brachten ons naar de mooiste plekken. Vijf dagen schilderen en iedere dag schilderden we buiten. Het weer was schitterend met knalblauwe luchten waar de oranjegele lariksen een mooi kleurcontrast mee vormden. Zie dat maar eens op het doek te krijgen.

  Lees meer >> | 448 keer bekeken

 • Wildernis

  24 juni 2022

  Ik ben kunstenaar van de maand bij 'Nieuwe Ruimte' dat betekent  dat ik een expositie heb mogen inrichten en daar collega's bij gevraagd heb. Ik noemde de expositie Wildernis en ben op zoek gegaan naar kusntenaars die hier iets mee hebben.

  Wildernis staat voor een verlangen naar natuur waar de mens geen invloed op heeft. Het laat de natuur alle ruimte. Wildernis is ook wat de mens juist achterlaat aan industriële producten die vervolgens verweren en van vorm veranderen. Wildernis is ook een vrije manier van leven en van denken zonder keurslijf van regels en voorgeschreven moraal.

  Lees meer >> | 270 keer bekeken

 • Art space Amsterdam

  25 april 2022

  Een impressie van mijn kleine tentoonstelling in Art Space van Arti et Amicitiae, Rokin, Amsterdam april 2022

  klik op de foto voor een filmpje

  In deze kleine maar mooie ruimte kwam mijn  werk goed tot zijn recht.

  Ik heb leuke gesprekken met bezoekers gehad en nieuwe collega's ontmoet.

  Lees meer >> | 327 keer bekeken

 • vier ogen

  15 februari 2022

  Het is gelukt!

  De werken van ons project in coronatijd zijn te zien in expositie en in een boek.

  De Expositie is te zien van 8 mei t/m 10 juli in 'De Bakermat , Van nispenstraat, Arnhem.

  Lees het artikel in de Gelderlander hier

   

     

   

  Ons boek over 2 jaar samen schilderen in de parken en bossen in Arnhem en omgeving is klaar! Vandaag hebben wij een voorproefje van de serie in het raam van de boekenwinkel Hijman Ongerijmd in het centrum van Arnhem opgehangen! Heel blij met de samenwerking met Sabina Wörner! Dank voor je mooie vormgeving Joke Beltman! Wat een mooie beschouwende tekst van Angeline Bremer-Cox ook! Van meit/

  Lees meer >> | 355 keer bekeken

 • schilderweek in Zwitserland

  2 november 2021

   

  We hadden een prachtige week halverwege oktober in Zwitserland, Engadin in hotel Val Sinestra. Wat een inspiratie en wat een gedrevenheid bij de schilders. Korte wandelingetjes brachten ons naar de mooiste plekken. Vijf dagen schilderen en iedere dag schilderden we buiten. Het weer was schitterend met knalblauwe luchten waar de oranjegele lariksen een mooi kleurcontrast mee vormden. Zie dat maar eens op het doek te krijgen.

  Lees meer >> | 408 keer bekeken

 • expositie opstelling ( test exhibition)

  25 maart 2021

  Het is nu een goede tijd om mijn werk te inventariseren. Ik wilde een test expositie maken in mijn atelier, maar eerst moest het opgeruimd worden en gewit!

   

   

  Dat ziet er beter uit. Nu nog de plafondplaten terug plaatsen, die zijn er altijd uit om de ezel omhoog te kunnen krijgen.

       

  Ik heb een heel archief van kaartjes waar al mijn werk op staat. Dat helpt met het selecteren en maken van combinaties. Al het keramiek wordt uitgepakt op de grote tafel.

  Lees meer >> | 632 keer bekeken

 • Meer blogs >>